Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ..(1)

Απόγευμα στο σχολείο. Πυρετός προετοιμασιών. Χρώματα, πινέλα, ψαλιδάκια, χαρτόνια, μπουκάλια, εικόνες, κεράκια, μανταλάκια..Χέρια λερωμένα, βήματα βιαστικά, ερωτήσεις..απαντήσεις...συμφωνίες..μα και χαμόγελα..πρόσωπα λαμπερά..χαρά και γέλια..
Όλοι μαζί, γονείς, δάσκαλοι..και παιδιά ακόμη. Σκοπός νάμστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο. Συνεργασία σε κάθε επίπεδο..Κι έιναι αρχή ακόμη..
(δε λέμε ακόμη τι ετοιμάζουμε..)










Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο Συνήγορος του Παιδιού στη Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά βρέθηκε χθες 2 Απριλίου ο Συνήγορος του Παιδιού και Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κος Γ. Μόσχος.
Το πρωί ο κ. Μόσχος επισκέφθηκε το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της Λιβαδειάς, όπου θα συναντήθηκε με ομάδα μαθητών και θα συζήτησε μαζί τους. Στη συνέχεια, συναντήθηκε και θα συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολικών μονάδων και αμέσως μετά συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και φορέων που συνεργάζονται και την υποστηρίζουν στα πλαίσια της λειτουργίας τους.
Το απόγευμα μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου, με θέμα: «Ας μιλήσουμε για το Παιδί και το Σχολείο».
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα των Δ/νσεων Α΄βαθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και υποστηρίχθηκε από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Βοιωτίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς.
Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι μία ανεξάρτητη αρχή που δημιουργήθηκε το 1997 για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών.
Ελέγχεται μόνο από τη Βουλή των Ελλήνων και οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν.
Ένα από τα τμήματα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ο Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού, που έχει αναλάβει το ρόλο του Συνηγόρου του Παιδιού στην Ελλάδα.
Λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2003 και αποστολή του είναι να υπερασπίζει τα δικαιώματα των ανηλίκων, δηλαδή όλων των αγοριών και κοριτσιών έως 18 χρόνων.

</div>

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ



Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το αρτοποιείο του κ. Καντά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στο εργαστήριο και να δουν από κοντά τα μηχανήματα του αρτοποιείου. Οι μικροί αρτοποιοί αφού παρακολουθήσαν τη διαδικασία παρασκευής της ζύμης του ψωμιού, σήκωσαν τα μανίκια για να πλάσουν τα δικά τους καρβελάκια! Φύγαμε παίρνοντας μαζί μας τα δικά μας ψωμάκια και αφού τα δοκιμάσαμε καταλήξαμε ότι ήταν τα πιο ¨γλυκά¨ ψωμιά του κόσμου!











Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ






Pat Mora (HΠΑ)
Διαβάζουμε, εγώ κι εσύ.
Τα γράμματα γίνονται λέξεις
κι οι λέξεις έπειτα, όλες μαζί,
γίνονται βιβλία να διαλέξεις.
Άκου πώς ψιθυρίζουν!
Ποτάμια στις σελίδες κελαρύζουν,
αρκούδες τραγουδούν,
όταν το φεγγάρι αντικρίζουν.
Μπαίνουμε σε κάστρα φοβερά.
Δέντρα σκαρφαλώνουν ως τα σύννεφα.
Γενναία κορίτσια πετούν θαρρετά,
αγόρια ψαρεύουν άστρα λαμπερά.
Εσύ κι εγώ διαβάζουμε μαζί,
«βιβλιοχαρά» σ’ όλη τη γη.
Μετάφραση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου