Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου 2016 το σχολείο μας αναλαμβάνει δράση για ακόμα μια φορά, ώστε να φέρει τους μαθητές του σε επαφή με τα βιβλία!
 (Πάτησε στην εικόνα για μεγέθυνση)
Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου:
  Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
  Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στηρίζει από το 1996 την πρωτοβουλία αυτή και σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY, τυπώνει στα ελληνικά την αφίσα και το φυλλάδιο με το μήνυμα και τα αποστέλλει σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας έτσι και άλλους φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στην έκθεση με τις παραδοσιακές φορεσιές

  Σήμερα το πρωί η Τρίτη και Τετάρτη Δημοτικού επισκέφθηκε την έκθεση με τις παραδοσιακές φορεσιές, που διοργανώνει αυτές τις ημέρες στην πόλη μας ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου!
  Εκεί οι κυρίες του Συλλόγου ξενάγησαν τους μαθητές στα εκθέματα και τους εξήγησαν την χρησιμότητα πολλών αντικειμένων, που σήμερα μας φαίνονται παράξενα!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Όμορφοι και πρωτότυποι σελιδοδείκτες

  Την προηγούμενη εβδομάδα η κυρία Ελένη, η συνάδελφος των Αγγλικών, έδειξε στους μαθητές της Στ΄ τάξης ένα βίντεο για την κατασκευή πρωτότυπων σελιδοδεικτών! 
  Κάποια από τα κορίτσια της Στ΄ εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν στον ελεύθερό τους χρόνο χειροποίητους σελιδοδείκτες, τους οποίους και δώρισαν στη σχολική μας βιβλιοθήκη!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Κι άλλες αλλαγές!

Σήμερα είμαστε χαρούμενοι γιατί βάλαμε τους πρώτους πέντε πίνακες μαρκαδόρου. Αν και μεγαλώσαμε με την παραδοσιακή κιμωλία, με τον μαυροπίνακα στην αρχή που έγινε πράσινος στη συνέχεια και συναισθηματικά ανήκουμε στη γενιά που είχε σαν  αίσθηση αυτή την επαφή, τη σκόνη, τον ήχο πάνω στον πίνακα, έχουν αλλάξει πια όλα αυτά.  Θέση έχει πάρει ο "ασπροπίνακας" που δεν έχει σκόνη, δε λερώνει τα χέρια..εκτός βέβαια από τους απρόσεκτους..
Πέντε τάξεις λοιπόν εξοπλίστηκαν με πίνακες μαρκαδόρου και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα βάλουμε και στις υπόλοιπες 8.
Ένα μεγάλο  "ευχαριστώ" από όλη τη κοινότητα του σχολείου, εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σύλλογο γονέων που μας τους πρόσφερε.

Επίσης τον τελευταίο καιρό βάφτηκαν και όλοι οι μαντρότοιχοι του σχολείου, πάλι με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων.
Όμως τώρα είναι μονότονοι και άδειοι...Όποιος λοιπόν έχει το ταλέντο και τη διάθεση μπορεί να έρθει και να μας βοηθήσει να τους ζωγραφίσουμε. Μπορεί να φτιάξει τα περιγράμματα και τα παιδιά να τα γεμίσουν. Μπορεί να φτιάξει και κάτι τελειωμένο. Υπάρχουν ατέλειωτα μέτρα τοίχου που μπορούμε να καλύψουμε..
Ελάτε να συζητήσουμε προτάσεις κι απόψεις Είμαστε ανοικτοί σε όλα..και περιμένουμε!
Να αλλάξει η διάθεση όλων μας βρε παιδιά!



Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Βαθμολογία Β΄ τριμήνου

  Παρακαλούνται οι γονείς - κηδεμόνες των μαθητών μας να προσέλθουν στο σχολείο την Τρίτη 22/03/16 και ώρα 12.25, για να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών και να παραλάβουν τη βαθμολογία του Β΄ Τριμήνου.
  Επίσης την ίδια ημέρα οι γονείς - κηδεμόνες θα ενημερωθούν για το διαγωνισμό "Πράσινοι Πρωταθλητές" και θα πάρουν τους σχετικούς κωδικούς.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Αναρτούμε πίνακα με τους λαχνούς που κερδίζουν από τη αποκριάτικη λαχειοφόρο αγορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Όσοι κερδίζουν μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο.


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Συμμετέχουμε στον διαγωνισμό της WWF "Πράσινοι πρωταθλητές"

  Το WWF Ελλάς προσκαλεί σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό. "Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων βγείτε έξω από τους τοίχους των σχολείων, ανακαλύψτε και καταγράψτε χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας, με τη βοήθεια της εφαρμογής WWF Greenspaces, και βάλτε πλώρη για να κερδίσετε τον τίτλο του «Πράσινου Πρωταθλητή»".
   Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Η σχολική κοινότητα, είτε σε ομάδες, είτε με τους γονείς, είτε ακόμα και σε ατομικό επίπεδο, καταγράφει χώρους πρασίνου στην γειτονιά και στην πόλη, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WWF Greenspaces για κινητά και tablet.
  Το σχολείο μας έχει ήδη δηλώσει μέρος στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό και το WWF Eλλάς μάς έχει στείλει τους απαραίτητους κωδικούς, οι οποίοι θα μοιραστούν την επόμενη εβδομάδα σε όσους μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν!
  Τα τρία σχολεία που θα καταγράψουν μέχρι τις 22 Απριλίου 2016 τους περισσότερους χώρους πρασίνου στην εφαρμογή WWF Greenspaces αναδεικνύονται «Πράσινοι Πρωταθλητές» και κερδίζουν αναμνηστικό δίπλωμα και ένα tablet 10’’ για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου. Ταυτόχρονα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ηλεκτρονική τους υπογραφή και στην ιστοσελίδα τους, το σήμα «Πράσινοι Πρωταθλητές 2016» που θα τους διανεμηθεί.  
  Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό θα βρειτε εδώ και οδηγίες χρήσης της εφαρμογής εδώ. Αν το σχολείο σας είναι ήδη μέλος της Καλύτερης Ζωής μπορείτε να αναλάβετε και τη σχετική δράση Πράσινοι Πρωταθλητές!
Πηγή: WWF Ελλάς

Τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς

Μια και φτάνουμε σιγά σιγά στο αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ας γνωρίσουμε κάποια από τα γνωστότερα ήθη και έθιμα των Αποκριών!
Πατήστε την ένδειξη "Start Exploring" ή εναλλακτικά εδώ.


Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη "σκουπιδοπαρέα" του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

  Σήμερα, στα πλαίσια του πρόγραμματος eTwinning, "Free of Nature", τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού ολοκλήρωσαν τις αποκριάτικες στολές τους.
  Δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά συνδύασαν τις Απόκριες με ένα περιβαλλοντικό μήνυμα ευαισθητοποίησης! Εμπνεύστηκαν, από τις φιγούρες των "Trash Pack", μασκαρεύτηκαν και διέδωσαν στην Ευρώπη το μήνυμα "Save the Earth".
   Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Πρώτα κατασκεύασαν την πινακίδα με το περιβαλλοντικό μήνυμα.
 Έπειτα επιστράτευσαν σκουπιδοσακούλες, κόλλες, ψαλίδια και άλλα υλικά, έβαλαν τη φαντασία τους  και δημιούργησαν τα κοστούμια τους! 
  Όταν όλα τα παιδιά ολοκλήρωσαν τις κατασκευές τους, έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες!


Σχολική βιβλιοθήκη, η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς!

  Πριν από λίγο καιρό είχαμε δημοσιοποιήσει μια επιστολή προς τους γονείς - κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας για τη σχολική  βιβλιοθήκη! Αρκετοί γονείς, μαθητές και φίλοι ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά μας και δώρισαν στο σχολείο βιβλία ή επιτραπέζια παιχνίδια!
  Ήδη έχουμε καταφέρει να εγγράψουμε 30 περίπου νέα βιβλία, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από τα 671 στα 702, ενώ αναμένεται να καταγραφούν τις επόμενες ημέρες τα βιβλία που αγόρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και εκείνα που μας δώρισε η εφημερίδα Καθημερινή.
Η τελευταία δωρεά βιβλίων έγινε από την κα Μαρία Στάμου
  Τέλος, φαίνεται να κερδίζουμε και το στοίχημα που είχαμε βάλει για τη δημιουργία τμήματος επιτραπέζιων παιχνιδιών, μια και σε λιγότερο από δύο μήνες έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε πάνω από 20 παιχνίδια.
  Η αρχή έγινε από την κα Μυτιληναίου και συνεχίστηκε από την εταιρεία GA Toys - Jumbo και την κα Στάμου.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ανοιξιάτικες εργασίες..

Σήμερα με τα παιδιά της Β τάξης ξεκινήσαμε τις ανοιξιάτικες εργασίες στον κήπο του σχολείου μας.
Αρχικά βάλαμε βολβούς(αν και αργήσαμε λίγο εδώ που τα λέμε, μα κάλλιο αργά..), Τουλίπες, ζουμπούλια, φρέζιες και άλλοι που σε λίγο καιρό θα μας χαρίσουν πανέμορφα λουλούδια.
Στη συνέχεια σειρά είχαν οι πατατούλες.
Ανοίξαμε γραμμούλες, τις φυτέψαμε με προσοχή, τις σκεπάσαμε με χώμα μαλακό, φτιάξαμε αυλάκια για να ποτιστούν.
Τα παιδιά άρχισαν να κανονίζουν από τώρα τηγάνια και λάδι για τηγάνισμα...
Πάντα προσέχουμε να πιάνουμε με γαντάκια, σπόρους, καρπούς, χώμα και στη συνέχεια να πλένουμε τα χέρια μας για να είμαστε σίγουροι πώς δε  θα μεταφέρουμε τίποτα με τα χεράκια μας στο στόμα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον γονέα που μας δώρισε την πατάτα και τους βολβούς αν και δε θέλησε να αναφέρουμε το όνομά του.
Τώρα θα συνεχίσουμε με κρεμμυδάκια και σπανάκι και έπεται συνέχεια..



Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αναπηρικό αμαξίδιο, όλοι μαζί τα καταφέραμε!

  Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί  σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης η ανακοίνωση της εθελοντικής κίνησης πολιτών Λιβαδειάς, "Levadistas" για τη συλλογή των καπακιών, που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2015 από σχολεία, φορείς και κατοίκους της πόλης μας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν:
" Τα καπάκια έφτασαν στον προορισμό τους! Σας ενημερώνουμε ότι παραλάβαμε από την εταιρεία ανακύκλωσης το ποσό για την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου ως αποτέλεσμα της συλλογικής μας προσπάθειας."
  Οι μαθητές μας θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι, μια και σε αυτή την προσπάθεια πήραν κι εκείνοι μέρος συγκεντρώνοντας καπάκια. Λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία, αρκεί που ευαισθητοποιήθηκαν και συμμετείχαν ενεργά!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016

   Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, που διοργανώνεται από την Actionaid το χρονικό διάστημα 16-23 Απριλίου.
  Φέτος, η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, συνεχίζοντας την προσπάθεια του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας

Η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερη για εμάς, μια και παρακολουθήσαμε την εξαιρετική θεατρική παράσταση Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας στο θέατρο Badminton.
  Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας.
  Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.