Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

  Τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων μάς ταξίδεψαν στα γεγονότα του ελληνοϊταλικού πολέμου, της Κατοχής, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης!
 Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους, που διοργάνωσαν μια τόσο όμορφη και ξεχωριστή γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Μια σπουδαία δωρεά!

  Πριν από μερικές εβδομάδες ο Κώστας και η Λίνα Τασιούδη, συνταξιούχοι πλέον εκπαιδευτικοί, προσέφεραν στο σχολείο μας 130 βιβλία για την ενίσχυση της σχολικής μας βιβλιοθήκης, η οποία αισίως κοντεύει να ξεπεράσει τους 1.000 τόμους!
 Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστούν την οικογένεια Τασιούδη για την ευγενική της χειρονομία!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ασκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού

Ζούμε σε μια χώρα που πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Είναι αναγκαίο, γιατί στη ζωή μας σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε όχι μόνο μια φορά, μα περισσότερες, τον κίνδυνο του σεισμού και πρέπει να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε.
Πρέπει και τα παιδιά να μάθουν από τώρα να ζουν με τους σεισμούς. Να μάθουν να προφυλάσσονται, να μάθουν να προετοιμάζονται και να ξέρουν από πριν τι θα κάνουν και πώς θα αντιμετωπίσουν ένα σεισμό.
Μιλήσαμε με τα παιδιά, δείξαμε βιντεάκια, τους είπαμε τι θα κάνουν σε περίπτωση σεισμού.
Μετά κάναμε άσκηση ετοιμότητας. Εγκαταλείψαμε το κτίριο σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων που έχουμε καταρτίσει και συγκεντρωθήκαμε στο προαύλιο του σχολείου που είναι ο ασφαλής τόπος καταφυγής.
Επισημάναμε τα λάθη που έγιναν στην άσκηση και είπαμε να την ξανακάνουμε με πιο δύσκολο σενάριο, μιας και πιστεύουμε πώς η επανάληψη μπορεί να μας σώσει.
Καλό είναι και στο σπίτι μας να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου έτσι ώστε να ξέρουμε κι εκεί τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού.
Πληροφορίες μπορούμε να βρούμε πολλές στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ.

- Φυλλάδιο «Προετοιμάσου από Τώρα για τον Σεισμό»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/OASP_tetraptixo_low_0.pdf
- Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας – Μετασεισμική περίοδος»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/OASP-Metaseismiki_24-2-14%20%281%29.pdf
- Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας για Άτομα με Κινητική Αναπηρία»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/AMEA%20Atoma-Diktio_1.pdf
- Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας για υποστήριξη της αυτενέργειας ατόμων με μαθησιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/OASP-Easy%20to%20read_Greek.pdf
- πρότυπες εισηγήσεις κ.λπ.: http://www.oasp.gr/inform/teachers



Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ετικέτα ποιότητας για το eTwinning έργο "Free of Nature"

  Την περσινή χρονιά η Δ΄ Δημοτικού συμμετείχε στο eTwinning έργο "Free of Nature" μαζί με σχολεία από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ισπανία. Συνοδοιπόροι των μικρών μας μαθητών στο υπέροχο αυτό ταξίδι ήταν η κ. Ελένη Αργυρίου, η τότε καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας και ο δάσκαλος της τάξης, κ. Σαμούχος Πέτρος. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή eTwinning ότι το έργο μας βραβεύτηκε με ετικέτα ποιότητας και πλέον είναι υποψήφιο και για Ευρωπαϊκή ετικέτα.