Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έτος Κ.Π. Καβάφη» Επέτειος για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του



To European School Radio συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας Ποίησης και συμβάλλει δυναμικά στην εξάπλωση του ενδιαφέροντος για την ποίηση στα σχολεία στην Ελλάδα αλλά και τη διάδοση της ποίησης στο ευρύ κοινό.
              Η Εταιρεία Συγγραφέων θέσπισε την Ημέρα Ποίησης το 1998, επιλέγοντας για τον εορτασμό της την 21η Μαρτίου· ημέρα της εαρινής ισημερίας - αρχή της άνοιξης. Το 2001 η UNESCO, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων πρέσβη Βασίλη Βασιλικού, υιοθέτησε την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» αναθέτοντας στη χώρα μας να οργανώσει τον πρώτο διεθνή εορτασμό.
            «Έτος Κ.Π. Καβάφη» ανακηρύσσει το 2013 το υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή. Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (1863 – 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Ελάτε να γιορτάσουμε την ημέρα ποίησης!
Ελάτε να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο…ποιητική!

        Δημιουργήστε ηχογραφημένα σποτάκια με επιλεγμένους στίχους του τιμώμενου για φέτος ποιητή Κ.Π. Καβάφη με μουσική επένδυση.
        Δημιουργήστε ηχογραφημένα σποτάκια απαγγέλλοντας τα αγαπημένα σας ποιήματα Ελλήνων ή ξένων ποιητών και επενδύστε τα με μουσική της αρεσκείας σας. (Τα ποιήματα μπορείτε να τα απαγγείλετε σε όποια γλώσσα επιθυμείτε – ζητήστε βοήθεια από τους καθηγητές σας ξένων γλωσσών)
        Γίνετε εσείς… ποιητές και στείλτε μας τις δικές σας ποιητικές δημιουργίες ηχογραφημένες.
        Τολμήστε να μελοποιήσετε και σεις ποιήματα δικά σας ή άλλων δημιουργών και στείλτε τα.
Μην ξεχνάτε να σημειώσετε και να αναφέρετε σε κάθε σποτάκι το ονοματεπώνυμο του ποιητή ή αν είναι μελοποιημένο το ονοματεπώνυμο του συνθέτη καθώς και το σχολείο σας.
ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ME email στη διεύθυνση: mousver@gmail.com

Σημείωση: Οι ηχογραφήσεις σας δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 4 λεπτά και η μορφή του αρχείου θα πρέπει να σε mp3. Οδηγίες ηχογράφησης μπορείτε να βρείτε στο blog του Εuropean School Radio

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ EUROPEAN SCHOOL RADIO την 21η Μαρτίου 2013 - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και για όλη την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!