Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015

   Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια 50 εκατομμύρια παιδιά, που δεν πήγαιναν σχολείο, φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης! Ειδικά την περίοδο 2000 - 2008 η πρόοδος ήταν τόσο μεγάλη, ώστε αν συνεχιζόταν, όλα τα παιδιά θα μπορούσαν να έχουν πάει σχολείο έως το 2015. Πολλές χώρες έχουν πετύχει εξαιρετική πρόοδο προς την εκπαίδευση για όλους. Το Λάος, η Ρουάντα και το Βιετνάμ έχουν μειώσει τη σχολική τους διαρροή κατά τουλάχιστον 85% από το 2006.
  Όμως 58 εκατομμύρια παιδιά ακόμα δεν πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο, ενώ 68 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν κάνει εγγραφή στη Δευτεροβάμια εκπαίδευση. Σύνολο 126 εκατομμύρια, περίπου όσο και ο πληθυσμός της Ιαπωνίας!
  Στις φτωχότερες χώρες του κόσμου 1 στα 4 παιδιά που γράφονται στο Δημοτικό σχολείο κατά πάσα πιθανότητα θα το σταματήσουν πριν το ολοκληρώσουν. Επίσης, 1 στα 3 παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου έχει κάποια μορφή αναπηρίας.
  Το 2015 είναι μια χρονιά ορόσημο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον όλων των παιδιών. Το Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και καθώς οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας εκπνέουν (MDGs), θα αποφασίσουν του νέους στόχους για τα επόμενα 15 χρόνια.  
  Φέτος σε αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχει και το δικό μας σχολείο, μια και η  εκπαίδευση πρέπει να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του Σεπτέμβρη και η συγκεκριμένη εκστρατεία θα βοηθήσει αυτό το στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!