Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τηλεδιάσκεψη "σύνδεση με σύνεση"

 Τα παιδιά της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη που είναι μέρος  της δράση «Σύνδεση με Σύνεση» που υλοποιείται από το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο  για την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
Το έργο «Σύνδεση με Σύνδεση», μέσα από καινοτόμες δράσεις εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, στοχεύει στο να εξοπλίσει τα παιδιά με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τα ενδυναμώσουν στο να συμβάλουν στην οικοδόμηση και την υπεράσπιση μιας καθολικής κουλτούρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ψηφιακή Εποχή, εκτιμώντας τη διαφορετικότητα, ως ενεργοί πολίτες της δημοκρατικής ζωής. Παράληλλα, το έργο αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει την ενσυναίσθηση για τα θύματα οποιαδήποτε μορφής ρητορικής μίσους, εκφοβισμού, ρατσισμού, διάκρισης στο Διαδίκτυο και τη στήριξη αυτών, ενθαρρύνοντας την αυτορρύθμιση των χρηστών του Διαδικτύου και την αναφορά τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου από τη Δρ.Σαμαρά Βερόνικα που είναι συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.που έκανε και την εισήγηση. Στη συνέχεια υπέβαλαν ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις για τις απορίες τους.
Ηταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στο πλαίσιο  των  δράσεων μας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που υλοποιούνται στο σχολείο μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!