Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ασκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού

Ζούμε σε μια χώρα που πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Είναι αναγκαίο, γιατί στη ζωή μας σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε όχι μόνο μια φορά, μα περισσότερες, τον κίνδυνο του σεισμού και πρέπει να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε.
Πρέπει και τα παιδιά να μάθουν από τώρα να ζουν με τους σεισμούς. Να μάθουν να προφυλάσσονται, να μάθουν να προετοιμάζονται και να ξέρουν από πριν τι θα κάνουν και πώς θα αντιμετωπίσουν ένα σεισμό.
Μιλήσαμε με τα παιδιά, δείξαμε βιντεάκια, τους είπαμε τι θα κάνουν σε περίπτωση σεισμού.
Μετά κάναμε άσκηση ετοιμότητας. Εγκαταλείψαμε το κτίριο σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων που έχουμε καταρτίσει και συγκεντρωθήκαμε στο προαύλιο του σχολείου που είναι ο ασφαλής τόπος καταφυγής.
Επισημάναμε τα λάθη που έγιναν στην άσκηση και είπαμε να την ξανακάνουμε με πιο δύσκολο σενάριο, μιας και πιστεύουμε πώς η επανάληψη μπορεί να μας σώσει.
Καλό είναι και στο σπίτι μας να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου έτσι ώστε να ξέρουμε κι εκεί τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού.
Πληροφορίες μπορούμε να βρούμε πολλές στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ.

- Φυλλάδιο «Προετοιμάσου από Τώρα για τον Σεισμό»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/OASP_tetraptixo_low_0.pdf
- Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας – Μετασεισμική περίοδος»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/OASP-Metaseismiki_24-2-14%20%281%29.pdf
- Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας για Άτομα με Κινητική Αναπηρία»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/AMEA%20Atoma-Diktio_1.pdf
- Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας για υποστήριξη της αυτενέργειας ατόμων με μαθησιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/OASP-Easy%20to%20read_Greek.pdf
- πρότυπες εισηγήσεις κ.λπ.: http://www.oasp.gr/inform/teachersΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!