Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ1.Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος. Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι σίγουρα πολύπλοκο, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η λύση του βρίσκεται στη δική μας συμμετοχή, σ’ αυτό που ονομάζεται «διαχωρισμός στην πηγή» και ανάκτηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Κάτι τέτοιο έχει πολλαπλά οφέλη όπως : 

Ο περιορισμός της σπατάλης, των φυσικών πόρων (με την ανάκτηση των πρώτων υλών), η μείωση εκπομπών των αερίων, που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παράλληλα με τη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων στο ελάχιστο. 

Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά λάθη που ακόμα και σήμερα γίνεται είναι η απόρριψη του τηγανισμένου λαδιού (τηγανέλαια) στην αποχέτευση. Εκτός από το περιβαλλοντικό ζήτημα, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και στη λειτουργία των δικτύων αποχέτευσης.
Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια (τηγανέλαια), από κάποιο σημείο και μετά είναι ακατάλληλα για τηγάνισμα. Καθημερινά μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων , από σπίτια και εστιατόρια καταλήγουν στην αποχέτευση είτε στους κάδους απορριμμάτων προκαλώντας σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 
Τα τηγανέλαια που πετάμε στον νεροχύτη μας οδηγούνται στην αποχέτευση και από εκεί σε κάποια βιολογική μονάδα επεξεργασίας είτε στον υδροφόρο ορίζοντα, με αποτέλεσμα τη ρύπανση της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε , είναι να τοποθετούμε τα τηγανέλαια σε ένα μπουκάλι (νερού ή αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά, να το μεταφέρουμε στο σχολείο μας όπου θα το αδειάζουμε στον ειδικό κάδο που έχει τοποθετηθεί.  Τα τηγανέλαια θα παραδίδονται σε εταιρεία, με μικρό όφελος για το σχολείο, για την παραγωγή βιοντίζελ.
2. Επίσης συνεχίζονται να λειτουργούν στο σχολείο μας προγράμματα συλλογής καπακιών και μπαταριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!