Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Εγγραφή στην Α' τάξη



   

 

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης

 

Θα φοιτήσουν όσα παιδιά γεννήθηκαν από 1-1-2011 έως 31-12-2011».

Λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 2Α, του άρθρου 35, του Ν. 4386 (ΦΕΚ 83/2016) «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-18 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.
Tα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.
Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.
 Η Βεβαίωση Παρακολούθησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2017) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο εγγραφής του μαθητή.
2. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της «Βεβαίωσης Παρακολούθησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο του Διευθυντή  τις εργάσιμες μέρες και ώρες.


Ο  Διευθυντής 
                                                                                      

                                                                               Καλπύρης Ιωάννης








ΑΔΥΜ (ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ)
Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,  
σας ενημερώνουμε ότι ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που καταθέτει ο γονέας στο σχολείο για την εγγραφή του μαθητή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι
Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (ΑΔΥΜ)
Την ευθύνη συμπλήρωσης του ΑΔΥΜ έχουν οι παιδίατροι ή οι γενικοί γιατροί ή σε ειδικές περιπτώσεις οι παθολόγοι ανεξαρτήτων μονάδας ή φορέα που υπηρετούν ή συνεργάζονται, καθώς και ανεξάρτητοι ιδιώτες ιατροιί των ανωτέρω ειδικοτήτων.  Σε εξαιρετικές περιπτώσεις για λόγους προσβασιμότητας είναι δυνατή η συμπλήρωσή του και από άλλους ιατρούς.
Το ΑΔΥΜ συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο ιατρό και συνοδεύει τον μαθητή καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής του στις εκάστοτε σχολικές μονάδες που φοιτά.
Το ΑΔΥΜ συμπληρώνεται με την ευθύνη και τη φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων που επισκέπτονται τους ιατρούς συνοδεύοντας τα παιδιά και προσκομίζοντας το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού καθώς και άλλο στοιχείο που πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας τους.
Το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης (Φ.Ι.Ε.) για το Ατομικό Δελτίου Υγείας Μαθητή φυλάσσεται αυστηρά και μόνο στο αρχείο της Μονάδας Υγείας όπου υπηρετεί ο ιατρός που συμπληρώνει το ΑΔΥΜ ή στο ιατρείο του ιδιώτη ιατρού και για κανένα λόγο δεν συνοδεύει το ΑΔΥΜ που κατατίθεται στη σχολική μονάδα διότι τα στοιχεία που φέρει είναι αξιοποιήσιμα μόνο από τον ιατρό.
Το ΑΔΥΜ καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Μονάδες Υγείας κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσοκομείων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΠΥ ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Προτείνεται το ΑΔΥΜ να συμπληρώνεται κατά προτεραιότητα από τον παιδίατρο που παρακολουθεί τον μαθητή διαχρονικά εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Διάρκεια ισχύος
Το ΑΔΥΜ ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατατίθεται ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού και στην έναρξη φοίτησης για την Δ΄ τάξη.
Το ΑΔΥΜ δύνανται να προμηθεύονται οι γονείς ηλεκτρονικώς από τους ιστότοπους των συναρμόδιων Υπουργείων ή με φωτοαντίγραφο αυτού.  Το ΑΔΥΜ είναι δημόσιο έγγραφο και διανέμεται δωρεάν.
Το ΑΔΥΜ έχει χαρακτήρα ιατρικού πιστοποιητικού και αντικαθιστά κάθε είδους ιατρική βεβαίωση ή πιστοποιητικό υγείας που ορίζεται ως δικαιολογητικό εγγραφής στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!