Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

 

Τη σχολική χρονιά 2021-22 στην Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.. 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν  το διάστημα από την  1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Οι ώρες που μπορούν να προσέρχονται οι γονείς στο σχολείο για την εγγραφή τους είναι από 9 έως 11.

Να τονίσουμε πώς πρέπει να τηρούν κατά την προσέλευσή τους τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού. Τα έντυπα θα είναι στην είσοδο του σχολείου, θα τα παραλαμβάνουν, θα συμπληρώνονται  και θα παραδίνονται στον διευθυντή.

Τα έντυπα βρίσκονται και εδώ: Αίτηση - δήλωση  ΚΑΙ ΑΔΥΜ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής: 

Α. Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής στο σχολείο (παρέχεται από το σχολείο)

Β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας

Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016). 

Γ. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 

 Δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (ΑΔΥΜ), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (ΑΔΥΜ) 

 Ε. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος, Προσωποποιημένη Πληροφόρηση λογαριασμός ΔΕΗ με όνομα παρόχου το

 ΣΤ. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό 

Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.  

 Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό. 

Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α΄ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο. Στις υπόλοιπες τάξεις εγγράφονται καταθέτοντας τον Τίτλο ή το Αποδεικτικό Μετεγγραφής ή τη Βεβαίωση Φοίτησης.  

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν στο τμήμα πρωινής ζώνης 7-8π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο του Διευθυντή  τις εργάσιμες μέρες και ώρες. (ΤΗΛ: 2261024273)

 

               Ο                       Διευθυντής                                                                     

 

                                                                               Καλπύρης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!