Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Θέλοντας να δώσουμε κι άλλες διεξόδους στο παιχνίδι στα διαλείμματα και για να υπενθυμίσουμε παλιά παιχνίδια, μα και να μάθουμε καινούργια, ξεκινήσαμε εδω και μέρες να ζωγραφίζουμε στην αυλή παιχνίδια.
Τα παιδιά της ΣΤ2 με χαρά μα και με περισσή ενέργεια, έπιασαν πινέλα, ανακάτευσαν χρώματα,τράβηξαν γραμμές. (κι εβαψαν και λίγο τα ρουχα τους, μα δεν το μαρτυράμε)

Γέμισε η αυλή μας χρώματα και τα διαλείμματα πιά ειναι πιο όμορφα και πιο δημιουργικά.
                                            Το κουτσό
Το κουτσό (Hopscotch) είναι ένα παιδικό παιχνίδι που μπορεί να παίζεται με αρκετούς παίκτες ή μόνο με ένα.Παίζεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο και κάθε χώρα έχει τη δική της ονομασία για το χαρούμενο αυτό παιχνίδι.
Στην Ινδία λέγεται Stapu, στην Ισπανία Rayuela. Στην Λατινική Αμερρική  golοsa, στην Πολωνία Klasy,στην Ιταλία Campana ή Mondo. Στις Κάτω Χώρες και τη Φλάνδρα Hinkelen.Στη Μαλαισία η πιο δημοφιλής παραλλαγή ονομάζεται Tengteng.Στη Βραζιλία τα παιδιά το λένε Amarelinha. Στην Αλβανία ονομάζεται Rrasavi.
ΚΑΝΟΝΕΣ:
Το παιδί που ξεκινά το παιχνίδι πρέπει να πετάξει ένα μικρό αντικείμενο (μικρό κεραμίδι ή κέρμα ή οτιδήποτε άλλο) στο πρώτο (1) από το αριθμημένα τετράγωνα που είνα ζωγραφισμένα στο έδαφος και στη συνέχεια να πηδά μέσα από τα τετράγωνα για να ξαναπάρει το αντικείμενο και να επιστρέψει στη βάση του.
Στη συνέχεια το ίδιο κάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι.Μόλις τελειώσουν όλα το παιδιά ξεκινά ο δεύτερος γύρος .Το παιδί που ξεκινά πρέπει να πετάξει το αντικείμενο στο δεύτερο τετράγωνο (2) και να ξεκινήσει πάλι η ίδια διαδικασία.
Στο κουτσό δεν πρέπει το αντικείμενο που πετούν τα παιδιά να βγεί έξω από τα τετράγωνα ή να ακουμπήσει κάποια από τις γραμμές του τετραγώνου.Όταν συμβεί αυτό το παιδί χάνει τη σειρά του και παίζει ο επόμενος.
Νικητής ανακηρύσσεται όποιος τελειώσει πρώτος όλα τα τετράγωνα.

(πηγη 7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας)FourScuare (τετρασφαίριση)

Το φόρσκουαίρ είναι άθλημα που παίζεται σε 4 τετράγωνα ίσα μεταξύ τους.(Α,Β,Γ,Δ)(κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού)Σε κάθε τετράγωνο αντιστοιχεί ένας παίκτης.Το παιχνίδι παίζεται με τα δύο χέρια και σκοπός του είναι ο κάθε παίκτης να χτυπήσει την μπάλα και να την μεταφέρει σε κάποιο από τα τετράγωνα των αντιπάλων.
Το φόρσκουαίρ σαν παιχνίδι έχει το πλεονέκτημα ότι μπορούν να παίζουν πολλά παιδιά τα οποία περιμένουν να μπουν στο παιχνίδι.
Το παιχνίδι ξεκινά με σερβίς πάντα από τη θέση Α(πάνω τετράγωνο αριστερά)Ο παίκτης που θα υποδεχτεί την μπάλα από το σερβίς πρέπει να την αφήσει να αναπηδήσει στο δικό του τετράγωνο και κατόπιν να την μεταφέρει (χωρίς να την πιάσει)σε κάποιο άλλο τετράγωνο.Αν η μπάλα ακουμπήσει σε κάποια από τις εξωτερικές γραμμές το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.Αν όμως ακουμπήσει σε κάποια από τις εσωτερικές γραμμές τότε ο παίκτης που την έστειλε πάνω ατη γραμμή βγαίνει από το παιχνίδι.
Όταν ένας παίκτης βγει από το παιχνίδι τη θέση του παίρνει ο πρώτος που περιμένει στη σειρά.Οπαίκτης που μπαίνει ,καταλαμβάνει πάντα το τετράγωνο Δ(κάτω τετράγωνο αριστερά)
Αν χάσει και βγει ο Α τότε ο Β παίρνει τη θέση του Α, ο Γ παίρνει τη θέση του Β, ο Δ παίρνει τη θέση του Γ και στη θέση του Δ μπαίνει ο καινούριος παίκτης.
Μετά από απόφαση του διαιτητή και εφ΄ όσον το επιθυμούν και οι 4 παίκτες το παιχνίδι μπορεί να διεξαχθεί χρησιμοποιώντας και το ένα χέρι ή το πόδι ή το κεφάλι.
                                                Φιδάκι
Όλοι γνωρίζουμε το επιτραπέζιο παιχνίδι. Εδω το φτιάξαμε και το παίζουμε κάτω.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!