Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Κεντρική Σχολική Βιβλιοθήκη

  Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του σχολείου μας είναι η ύπαρξη και λειτουργία της Κεντρικής Σχολικής Βιβλιοθήκης. Η Σχολική Βιβλιοθήκη λειτουργεί ανελλιπώς τα τελευταία 3 χρόνια και το έργο της το έχουν αγκαλιάσει όλοι οι μαθητές, αφού κάθε χρόνο την επισκέπτονται και δανείζονται βιβλία περισσότερα από τα μισά παιδιά του σχολείου.
  Στη βιβλιοθήκη αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι 1.042 τίτλοι βιβλίων, που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος από τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών μας. Ο εμπλουτισμός της με βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια έγινε σταδιακά είτε με την αγορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων είτε με τη δωρεά από διάφορους φορείς (Δ.Ο.Λ., Καθημερινή, Library4all κ.ά.) ή από γονείς και φίλους του σχολείου μας. Αν σκεφτούμε ότι στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2014 η βιβλιοθήκη είχε μόλις 270 βιβλία, καταλαβαίνετε ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε, φέτος, να ξεπεράσουμε τους χίλιους τόμους και τα 19 επιτραπέζια παιχνίδια. 
  Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο δεύτερο διάλειμμα με υπεύθυνους δύο εκπαιδευτικούς, που συντονίζουν τους εθελοντές βοηθούς. Οι εθελοντές βοηθοί είναι συνήθως μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης που καταγράφουν τα παιδιά που δανείζονται βιβλία, διαχειρίζονται τις επιστροφές και φροντίζουν για την τακτοποίηση του χώρου.
  Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώνουμε τους "Βιβλιοφάγους" του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, που είναι οι μαθητές που έχουν δανειστεί τα περισσότερα βιβλία από τη Βιβλιοθήκη μας.
  Επίσης τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο οργανώνουμε εκθέσεις βιβλίων στο χώρο του σχολείου, ώστε όλοι οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τα βιβλία. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη δράση έχουν οι εθελοντές βοηθοί που φροντίζουν για την επιλογή των βιβλίων, τη διαμόρφωση του χώρου και τον δανεισμό τους.
   Για την οργάνωση και τη λειτουργία της Σχολικής Βιβλιοθήκης έχουμε μοχθήσει πολύ, αλλά πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν και την στηρίζουν. Πλέον μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε κερδίσει το στοίχημα της Φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές τάξεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!