Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

13η Οκτωβρίου 2013: Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών


Ο ΟΗΕ όρισε την 13η Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα για τη Μείωση των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών (International Day for Natural Disaster Reduction) το 2009.
Η Διεθνής αυτή Ημέρα, για το έτος 2013 έχει ως στόχο να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των ατόμων που έχουν ένα είδος αναπηρίας στο μετά το 2015 πλαίσιο σχεδιασμού ενεργειών για τη μείωση του κινδύνου από τις καταστροφές. Οι πολίτες αυτοί είναι ένα δις περίπου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μαθαίνουμε λοιπόν τι κάνουμε ΠΡΙΝ, κατά τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΜΕΤΑ το σεισμό και διατηρώντας την ψυχραιμία μας την ώρα του σεισμού εφαρμόζουμε αυτά που έχουμε μάθει.
διαβαστε περισσοτερα
Για αυτήν μας την εκπαίδευση ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο διάφορους ιστοχώρους. Τις εντυπώσεις μας όμως έκλεψε ο ιστόχωρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), τον οποίο και σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μαζί με τα παιδιά σας, http://www.oasp.gr
Πρόκειται για έναν ελληνικό διαδικτυακό τόπο με πλούσιο, ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και πολύ χρήσιμο υλικό για τον σεισμό.
earthquake_icon6Ενημερωτικά ο Ο.Α.Σ.Π. ιδρύθηκε το 1983. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ελλάδος. Συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντισεισμικής συνείδησης του πληθυσμού διοργανώνοντας ενημερωτικές ομιλίες, συμμετέχοντας σε ασκήσεις ετοιμότητας σε χώρους εργασίας, υλοποιώντας ενημερωτικά προγράμματα για διάφορες ομάδες του πληθυσμού και διανέμοντας το κατάλληλο ενημερωτικό υλικό ανά ομάδα στόχο.
Στον ιστόχωρο του θα βρείτε οδηγίες αντισεισμικής προστασίας, θα μάθετε τι είναι σεισμός, μέγεθος, εστία, ένταση, επίκεντρο, ρήγμα, σεισμικά κύματα… έννοιες που ακούγονται συχνά και που επαναλαμβάνονται από όλους μας μετά από έναν μεγάλο σεισμό. Επίσης θα βρείτε πληροφορίες για του τι πρέπει να γνωρίζεται για την κατασκευή ή την αγορά σπιτιού αφού η αντισεισμική προστασία πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά τη μελέτη και την κατασκευή του κι όχι μόνο.

Και επειδή και τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση σεισμού ο Ο.Α.Σ.Π. φρόντισε και για αυτά δημιουργώντας τους μία ιστοσελίδα με παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με σκοπό να μάθουν γενικά για το σεισμό και πώς να προστατευθούν ΠΡΙΝ, κατά τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΜΕΤΑ τον σεισμό.
Την ιστοσελίδα θα βρείτε στη διεύθυνση: http://kids.oasp.gr , κι είναι ευκαιρία τώρα που τα παιδιά θα είναι στο σπίτι λόγω διακοπών να την επισκεφθούν συνδυάζοντας παιχνίδι και γνώση.
earthquake_icon3


Μερικά αποσπάσματα από έντυπα του Ο.Α.Σ.Π. http://www.oasp.gr/entypa :
 http://www.oasp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!