Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ           Στα πλαίσια της ευέλικτης Ζώνης και της διαθεματικότητας τα δυο τμήματα της Γ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν στις 10-4-2014 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο Ελικωνίων στον Ελικώνα(Ζερικι) Λιβαδειάς. Η επίσκεψη αυτή συνδέεται με την ενότητα στο γ’ τεύχος της γλώσσας της Γ’ τάξης «Του κόσμου το ψωμί». Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν και τα δυο τμήματα της Α τάξης και η Β΄τάξη του σχολείου μας.

           Αρχικά επισκεφτήκαμε το κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου , όπου μας υποδέχτηκαν μέλη του συλλόγου και μας ξενάγησαν στο χώρο. Στη συνέχεια οι κυρίες του συλλόγου έχοντας τα απαραίτητα αντικείμενα μας έδειξαν τη διαδικασία του ζυμώματος του ψωμιού και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πλάθοντας και τα ίδια. Έπειτα μας οδήγησαν σε υπαίθριους φούρνους με ξύλα κι εκεί φούρνισαν το ψωμί για να ψηθεί. Επίσης φτιάχτηκαν με τη βοήθεια των παιδιών ελιόψωμα και τυρόψωμα.

        Τέλος, αφού ψήθηκε το ψωμί, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κομμάτια ψωμιού, τυρόψωμου και ελιόψωμου που είχαν ζυμώσει.

        Ήταν μια μοναδική βιωματική εμπειρία!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!