Τελευταίες αναρτήσεις

Τελευταίες αναρτήσεις

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ

 

 
 

 

 


Προσπαθήσαμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ να κάνουμε πιο συγκεκριμένο το προγραμματισμό για τη φετινή χρονιά

 

ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται κανονικά μέχρι στις 8:15. Συνιστάται η αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο του Σχολείου. Τα παιδιά θα εισέρχονται στο χώρο του σχολείου φορώντας τη μάσκα τους, θα κατευθύνονται στην τάξη τους, θα αφήνουν την τσάντα τους και θα βγαίνουν στην αυλή του σχολείου στο χώρο του τμήματος, χωρίς να τρέχουν, όπως θα έχει υποδειχθεί από το δάσκαλό τους και μαζί με τον δάσκαλό τους εισέρχονται στην τάξη τους. Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, παραμένουν στην τάξη τους. Πρωινή συγκέντρωση μαθητών για προσευχή όλων των τμημάτων δεν θα πραγματοποιείται.

 

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

Κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις τόσο στον εσωτερικό χώρο του σχολείου,   όσο και στο προαύλιο. Προβλέπονται διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για τις τάξεις. Θα βγαίνουν άλλες ώρες οι μικρές τάξεις (Α-Β-Γ) και     άλλες οι μεγάλες (Δ-Ε-Στ).

Την ώρα του διαλείμματος τα παιδιά βρίσκονται στον χώρο που έχει οριστεί για την τάξη μας, κρατώντας πάντα τις απαραίτητες   αποστάσεις προσπαθώντας να μην ακουμπάνε τα άλλα παιδιά

Δεν επιτρέπεται να έρχονται μπάλες ή  άλλα παιχνίδια στο σχολείο.

Την ώρα των διαλειμμάτων δεν παραμένει κανείς εντός του σχολείου ή της     αίθουσας του τμήματος.

Η μάσκα στο διάλειμμα δεν είναι υποχρεωτική

Αν πάλι ο καιρός δεν το επιτρέπει τα παιδιά θα παραμένουν στην αίθουσα με ευθύνη των εκπαιδευτικών.

 

ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε όλο το χώρο της αίθουσας έτσι ώστε να όσο το δυνατόν σε απόσταση τα θρανία. Όπου υπάρχουν θρανία και καρέκλες που περισσεύουν υπάρχει η δυνατότητα κάποια παιδιά να είναι μόνα τους(με αλλαγή)

Τα παιδιά θα φοράνε τη μασκούλα τους, όπως και εκπαιδευτικός. Ανά τακτά διαστήματα όλο το τμήμα θα μπορεί να τη  βγάζει για 2-3 λεπτά ήσυχα. Θα γίνουν μαθήματα για τη σωστή χρήση της από τους εκπαιδευτικούς.

Αν για οποιοδήποτε λόγο το παιδί μας δηλώσει την ανάγκη να βγάλει για λίγο τη μάσκα του προφανώς και θα το επιτρέψουμε.

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

 

Η αποχώρηση γίνεται σταδιακά για να μην υπάρχει συνωστισμός στην έξοδο

 του σχολείου μας. Η Α και η Β τάξη θα κατεβαίνουν στις 1 και 8 λεπτά και θα κατευθύνονται στο χώρο που θα της υποδειχθεί την πρώτη ημέρα περιμένοντας τους γονείς τους, Η Β και η Γ τάξη στις 13 και 12 λεπτά και η Ε και η ΣΤ τάξη στις 13 και 16 λεπτά. Δεν τρέχουν και φεύγουν με σειρά και αφού ενημερώσουν τον εκπαιδευτικό ότι ο γονέας - κηδεμόνας βρίσκεται στην έξοδο.

Οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά να φύγουν μόνα τους θα συμπληρώσουν δήλωση του νόμου 1599 και θα την παραδώσουν στον δάσκαλο της τάξης.

Κανένα παιδί δε θα φύγει μόνο του πριν από τις 13:15

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Οι ενημερώσεις για την πρόοδο των μαθητών θα πραγματοποιούνται κανονικά για την ώρα. Θα λαμβάνονται όμως κάθε φορά υπόψη τα απαραίτητα μέτρα όπως μά-    σκα, αποστάσεις κτλ.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων -   κηδεμόνων στο σχολείο την ώρα των διαλειμμάτων και της άφιξης ή αναχώρησης των παιδιών από το σχολείο.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών, θα πρέπει να πραγματοποιείται την ημέρα και ώρα που έχει ορίσει ο εκπαιδευτικός. Καλό θα είναι  να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι βαθμοί των τριμήνων θα στέλνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι γιορτές εθνικές – θρησκευτικές θα πραγματοποιούνται σε κάθε τάξη ξεχωριστά

Εκδρομές δε θα γίνονται, παρά μόνο επισκέψεις στην πόλη ανά τμήμα κι αυτές πάντα με τα ενδεδειγμένα μέτρα.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Τίποτα δεν έχει αλλάξει κι όπως σε οτιδήποτε που έχει σχέση με το παιδί ζητούσαμε την άδεια σας, εξακολουθεί να ισχύσει σε υπέρτερο βαθμό.

Καλό θα είναι στην τσάντα του παιδιού να υπάρχουν 2-3 μάσκες και αντησιπτικά μαντηλάκια.

Τη Δευτέρα ισχύει ο προγραμματισμός του σχολείου. Θα δοθεί από μία μάσκα στα παιδιά (ενημέρωση τώρα Κυριακή πρωί)

Τρίτη μάθημα μέχρι 13 και 15 , Τετάρτη και ολοήμερο μέχρι στις 15:00

Η εγγραφή μαθητών στο ολοήμερο συνεχίζετε , χωρίς προϋποθέσεις(δηλαδή εργασία-ανεργία γονέων)

Φέτος, λόγω Covid-19 δεν θα πραγματοποιηθεί η δράση «Τσάντα στο σχολείο».

Όσοι γονείς - κηδεμόνες δεν έχουν κάνει εγγραφή των παιδιών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, παρακαλούνται να  το πράξουν άμεσα.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο στο σχολείο

Το κυλικείο θα είναι κλειστό το πρώτο διάστημα γιατί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης παραιτήθηκε.

 

Διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

 

·         Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

·          Εάν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο, γίνονται τα παρακάτω:

  Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού.

 

Ø  Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ

Ø  Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει στο σπίτι του.

Ø  Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό είναι θετικό ο γονέας πρέπει να ενημερώσει τον Δ/ντη του σχολείου και να ακολουθήσει τις οδηγίες του ιατρού.

Ø  Για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ

την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς               τη λήψη αντιπυρετικών)

Ø  Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό είναι αρνητικό το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών)

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο σελίδα του ΕΟΔΥ:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/09/%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9B%CE%9F-%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A3-%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A9%CE%9D-12-09-20-FINAL.pdf

 

Συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι:

 πυρετός

 βήχας

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

 δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια

 μυαλγίες

 ρίγος

 πονοκέφαλος

 καταβολή δυνάμεων

 δυσκαταποσία

 απώλεια γεύσης ή/και οσμής

 ναυτία / έμετος

 κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

 

 

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε να μη χρειαστεί τίποτα από τα πιο πάνω.

Γνωρίζουμε πώς είναι η πιο δύσκολη χρονιά που έχουμε συναντήσει. Πρωτόγνωρη, περίεργη και ύπουλη. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο, σ’ αυτό το βαθμό. Παιδιά με μάσκες, να μην τρέχουν , να μην παίζουν με μπάλες να μην βλέπουμε τα προσωπάκια τους… Να κάνουμε αγιασμό με λίγα παιδιά χωρίς γονείς, χωρίς να μπορούμε να υποδεχτούμε τα πρωτάκια μας όμως πρέπει..

Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας και θέλουμε να πετύχουμε. Κύριο μέλημά μας είναι η υγεία. Όχι πώς η μάθηση θα μπει στο περιθώριο. Μαζί θα προχωράμε. Μένουμε υγιείς για να μπορούμε να μαθαίνουμε. Μένουμε υγιείς για να είναι και αυτοί που αγαπάμε. Ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων γιατί εμείς δεν ξέρουμε και πρέπει να τους εμπιστευτούμε. Υπάρχουν ερωτήματα, σκέψεις, απόψεις…μα πρέπει να υπάρχει και εμπιστοσύνη.

Θέλουμε του γονείς δίπλα μας, ακούμε πάντα την άποψή τους, την έχουμε ανάγκη. Πάντα υπάρχει διάθεση για συζήτηση και λύση των όποιων προβλημάτων.

Μαζί θα βγούμε νικητές και τον Ιουνιο θε είμαστε υγιείς όλοι και περήφανοι για τη δουλειά μας.

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι μηνύματα με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση!